اخبار علمی-پزشکی-پاد شیراز
فواید سکوت برای سلامتی
علم ثابت کرده است که سکوت برای سلامتی هرچه بیشتر افراد ضروری است.
سکوت با عوارض جانبی سر و صدا در مغز مقابله می کند و به این ترتیب به بازسازی و بازگرداندن انرژی از دست رفته بدن کمک می کند.
مطالعات انجام شده و شواهدی که از آن ها به دست آمده نشان می دهند که سکوت از عملکرد بهتر بدن، ذهن، مغز و روح پشتیبانی می کند و اثرات مضری که آلودگی های صوتی بر سلامت ما بر جا می گذارند را از بین می برد.
این مطالعات نشان می دهند که آلودگی صوتی و سر و صدای های آزار دهنده، باعث آزاد شدن هورمون های استرس بیشتری در بدن می شود. بر اساس مطالعات انجام شده، سر و صدای بیش از اندازه به طور مستقیم بر مغز تاثیر منفی بر جای می گذارد.
گوش امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند و آن را به مغر ارسال می کند. این فرایند غیر ارادی است و حتی در زمان خواب هم روی می دهد. با انجام این فرایند، بخش آمیگدال ( بخشی از مغز که نقش مهمی در کنترل احساسات و حافظه دارد) را محبور به فعالیت می کند. با توجه به این فرایند،در صورت قرار گرفتن در معرض آلودگی صوتی، در عملکرد مغز اختلال روی می دهد و هورمون های استرس بیشتری آزاد می شوند که حجم زیاد آن باعث بروز بیماری های قلبی، فشار خون، اختلال در خواب و سایر مشکلات سلامتی می شود.
محققان بر اساس شواهدی که از این مطالعات به دست آمده به این نتیجه رسیده اند که سکوت، حتی بیشتر از یک موسیقی آرامبخش برای سلامتی مغز مفید است.
بنابراین با توجه تمام موارد ذکر شده، این سکوت است که می تواند آرامش را برای مغز، ذهن و در نهایت سلامت شما به همراه آورد. سال ۲۰۰۶ محققان دانشگاه پاویا، اثرات فیزیولوژی سر و صدا و موسیقی را مورد مطالعه قرار دادند و مشخص شد که شرکت کنندگان در این مطالعه، واکنش قابل ملاحظه ای به مکث دو دقیقه ای میان صداهای ضبظ شده و موسیقی نشان داده اند که برای آن ها پخش می شد. محققان دریافتند که شرکت کنندگان در این بازه های سکوت، آرامش بیشتری را تجربه می کنند.
محققان می گویند، قشر پیش پیشانی مغز، بخشی است که بیشترین آسیب را از آلودگی صوتی می بیند. این بخش از مغز، مهارت های تصمیم گیری و حل مسئله را مدیریت می کند و آزاد شدن سطح بالایی از هورمون های استرس، باعث مختل شدن عملکرد این بخش می شود. با این حال، پس از مدتی که مغز در معرض آلودگی صوتی قرار داشت، سکوت می تواند مغز را در بازیابی توانایی های خود کمک کند. سکوت سلول های جدید را تشویق می کند تا به نورون های جدید تبدیل شوند که به طور یکپارچه مغز را پوشانده اند. همچنین به ذهن کمک می کند تا تمرکز بیشتری داشته باشد و افکار پراکنده را بهتر مدیریت کند.
مردان بیشتر از زنان درد را احساس می کنند
اگر شما هم تصور می کنید که مقاومت مردان در مقابل بیماری ها نسبت به زنان کمتر است، این مطلب را بخوانید.
یک مطالعه علمی ثابت کرده که مردان، نسبت به درد، بیماری و مشکلات جسمی بیشتر واکنش نشان می دهند.
به عنوان مثال بارها دیده ایم که مردی در خانواده با یک سرماخوردگی، روزها در رخت خواب استراحت می کند، در حالی که زن خانواده با تب حتی ۴۰ درجه ای هم باز به امور خانه رسیدگی رسیدگی می کند.
محققان دانشگاه تورنتو میشیسائو در کانادا با انجام مطالعه ای که نتایج آن در نشریه Current Biology Journal منتشر شده، نشان می دهند که واکنش زنان و مردان نسبت به درد متفاوت است و زنان تمایل بیشتری دارند تا احساس درد را به فراموشی سپارند و کمتر به آن توجه کنند، در حالی که مردان حساسیت بیشتری نسبت به درد نشان می دهند.
در این مطالعه، محققان مردان، زنان و موش های آزمایشگاهی را در شرایطی خاص قرار می دادند تا درد خفیفی ناشی از سوختگی بدن را تحمل کنند. محققان طی انجام این مطالعه دریافتند که مردان، بیشتر از زنان درد را به خاطر می سپارند و هراس و ترس بیشتری از تکرار آن در طول مطالعه داشتند. جالب این که حتی موش های نر نیز، مانند مردان نسبت به درد واکنش مشابهی داشتند.
بنابراین، بر اساس این مطالعه و بر خلاف تصور عموم مردم که مردان مقاومت بیشتری دارند، مردان بیشتر تخت تاثیر درد قرار می گیرند و نسبت به احساس درد حساس تر از زنان برخورد می کنند و دیر تر آن را از یاد می برند.بهداشت نیوز
ارتباط سیگار الکترونیکی با سکته قلبی و افسردگی
کسانی که سیگار الکترونیکی مصرف میکنند به نسبت غیرسیگاریها ۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند. خطر سکته مغزی برای این افراد هم حدود ۳۰ درصد بیش از کسانی است که سیگار نمیکشند
نتایج تحقیقات جدید در آمریکا نشان می دهد که سیگارهای الکترونیکی میتوانند باعث افسردگی و سکته قلبی شوند.
دویچه وله صدای آلمان می گوید که مصرف سیگار الکترونیکی خطرناکتر از آن است که پیش از این تصور میرفت اما سیگارهای سنتی هنوز هم خطرناکتر هستند.
تارنمای این رسانه می نویسد : کسانی که سیگار الکترونیکی مصرف میکنند به نسبت غیرسیگاریها ۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند. خطر سکته مغزی برای این افراد هم حدود ۳۰ درصد بیش از کسانی است که سیگار نمیکشند.
نتایجی که از پژوهش تیم کارشناسان پزشکی پروفسور موهیندر ویندیهال درباره سیگارهای الکترونیکی به دست آمده همچنین نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماری عروقی قلبی حدود ۱۰ درصد و بیماریهای گردش خون یا لخته شدن خون در عروق نیز حدود ۴۴ درصد برای مصرفکنندگان سیگارهای برقی بیشتر است.
افسردگی، اضطراب و اختلالات عصبی و عاطفی نیز در مصرفکنندگان سیگار الکترونیکی دو برابر غیرسیگاریها است.
پرفسور موهیندر ویندیهال در نظر دارد نتایج تحقیقات تیم خود را در ۲۷ اسفند امسال (۱۸ مارس ۲۰۱۹) در کنگره قلب و عروق در نیواورلئان در آمریکا «ACC19» ارائه کند.
پرفسور ویندیهال میگوید: آرزوی من این است که هیچ یک از بیماران یا اعضای خانوادهام هیچ وقت سیگار الکتریکی نکشند.ما متوجه شدیم که تعداد دفعات کشیدن سیگار الکتریکی نقشی در خطر ابتلا به بیماری بازی نمیکند.
این پژوهشگر خاطر نشان میکند که حتی اگر چند روز و یا چند هفته هم سیگار الکترونیکی کشیده شود خطر بروز سکته قلبی و بیماریهای عروقی افزایش مییابد.
نتایج این پژوهش در مقابل اعتقاد گستردهای قرار دارد که میپندارد، سیگار الکترونیکی در بدن باعث بروز بیماری جانبی نمیشود به دلیل اینکه دود و سمی از طریق آن وارد ریه نمیشود و در نتیجه مطمئن و بیخطر است.
از سوی دیگر تحقیقات نشان میدهد که سیگارهای سنتی هنوز هم به مراتب خطرناکتر از سیگارهای الکترونیکی هستند.
مصرف سیگارهای سنتی به نسبت سیگارهای الکترونیکی ۱۶۵ درصد خطر بروز بیماریهای قلبی و خونی، ۹۴ درصد سکته قلبی و ۷۸ درصد خطر سکته مغزی را افزایش میدهد.
محققان تیم پرفسور ویندیهال تحقیقات خود را بر اساس مصاحبههای انجام شده از طریق مرکز مراقبتهای بهداشتی آمریکا انجام دادهاند.
در این پژوهش ۹۶ هزار و ۴۶۷ نفر در سالهای ۲۰۱۴، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ شرکت کردهاند.
میانگین سنی شرکتکنندگان در این پژوهش که سیگار الکترونیکی مصرف میکردند ۳۳ سال بوده است که این رقم به مراتب پایینتر از میانگین سن شرکتکنندگانی است که سیگارهای سنتی میکشیدند. این گروه به طور متوسط ۴۰ سال سن داشتند.
احتمالا کسانی که سیگار الکترونیکی میکشیدند پیش از این به سیگار سنتی معتاد بودهاند و در نتیجه احتمال دارد درصد بالای سکته قلبی در این گروه به پیشینه مصرف سیگارهای سنتی (Traditional)هم مربوط باشد.
نکته دیگری که احتمالا وجود دارد این است که درصد بالای مبتلایان به بیماری افسردگی در این تحقیق میتواند نتیجه آن باشد که بیماران روحی و روانی در اغلب موارد تمایل بیشتری به سیگار کشیدن پیدا میکنند.
پژوهشگران میگویند که ممکن است در این موضوع ارتباط علت و معلول جا به جا دیده شود.
با این حال پروفسور ویندیهال به نتایج تحقیق خود پایبند است و می گوید: نتایج به دست آمده از این پژوهش باید زنگ خطری باشد که آگاهی ما را نسبت به خطرات مصرف سیگارهای الکترونیکی افزایش دهد.»
در سیگارهای(Cigarettes) الکترونیکی مایعات حاوی نیکوتین تبخیر میشوند. این مایعات مواد شیمیایی و طعمهای مختلفی را در خود دارند. دمای سیگارهای الکترونیکی باید به حدی بالا باشد که بتواند این مایعات را تبدیل به بخار کند.
به گفته پروفسور ویندیهال، حدود ۴۶۰ نوع سیگار گوناگون الکترونیکی در بازار آمریکا عرضه میشود با هفت هزار و ۷۰۰ طعم مختلف. در حال حاضر نیمی از شهروندان آمریکایی سیگار الکترونیکی مصرف میکند.
سیگار کشیدن بدون پشیمانی، بدون دود متعفن و بدون به خطر انداختن سلامتی؟ سیگار الکترونیکی همه این وعدهها را به سیگاریها میدهد. اما آیا این جایگزین الکترونیکی برای سیگار، بهتر از خود سیگار است و خطر آن کمتر از سیگار معمولی است؟ایرنا
ارتباط کمبود ویتامین ها و اختلالات روانی
به گفته پزشکان کمبود ویتامین ها در بدن علاوه بر مشکلات جسمی، موجب ایجاد اختلالات روانی مانند افسردگی و بیماری های روحی می شود.
ارتباط کمبود ویتامین ها و اختلالات روانی
دو محقق روان پزشکی دانشگاه کلمبیا در ماموریتی به منظور شناسایی علائم کمبود ویتامین و درمان نقص ویتامین در میان بیمارانی با مشکلات بهداشت روانی مانند افسردگی و اضطراب هستند.کمبود ویتامین ها
طبق گفته درو رمزی، ام دی، و فیلیپ موسکین، دکتر درو، هر دو روان پزشکان در کالج پزشکان و جراحان دانشگاه کلمبیا، امروزه افراد دچار سو تغذیه هستند، اما سو تغذیه و کمبود ویتامین عوامل ریسک رایجی برای اختلالات روانی و مشکلات فکری هستند.
کمبود ویتامین ها چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟
علائم کمبود ویتامین ها مربوط به افسردگی و دیگر اختلالات روحی چیست؟
پزشکان به تازگی مقاله ای در مورد روان پزشکی رایج مبنی بر مستندسازی بدن رو به رشد ادبیات مرتبط با رژیم غذایی برای سلامت مغز و خطر اختلالات روانی منتشر کرده اند.
فقدان ویتامین های ضروری می تواند بر افراد مبتلا به افسردگی و دیگر شرایط سلامت روانی به چند روش تاثیر بگذارد:
کمبود ویتامین ها می تواند نقشی در ایجاد اختلالات روانی و تشدید علائم داشته باشد.
کمبود خفیف ویتامین به نام عدم کفایت، می تواند توانایی بهبود بیماری روانی را به خطر بیاندازد.
علائم اختلالات سلامتی ذهنی می تواند منجر به تغذیه ضعیف و کمبود ویتامین گردد.
علاوه بر این، تفاوت های ژنتیکی می تواند برخی افراد را بیشتر در معرض کمبود ویتامین خاصی قرار دهند و در نتیجه بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین ها و افسردگی و دیگر اختلالات روانی قرار می گیرند.
افزایش اختلالات روانی با کمبود ویتامین ها
علائم کمبود ویتامین ها ناشی از افسردگی بیشتر به فولات و ویتامین های B6, B12, C, D مرتبط است. در مقاله ای نقش ۹ ویتامین اساسی (B1، B2، B6، B9، C، A، D و E) در مسیرهای شیمیایی مغزی مورد بررسی قرار گرفته شد.
به گفته پزشکان، کمبود در هر یک از این ۹ ویتامین ها می تواند علت اختلالات روانی، از جمله اختلالات روحی مانند افسردگی را ایجاد کند. اما کمبود این ۳ ویتامین مرتبط با افسردگی است، B6، B9 (فولات)، و ویتامین ۱۲B و نیز ویتامین های C و D هستند.
محققان دانشگاه کلمبیا برای هر کسی که مبتلا به افسردگی است، تست میزان فولات، ویتامین ب B12 و ویتامین D و احتمالاً ویتامین B6 را در خون را واجب دانسته اند. علاوه بر انجام آزمایش های خون برای کشف کمبود ویتامین، پزشکان باید ارزیابی های غذایی بیماران خود را انجام داده و به دنبال علایم بیشتر و علایم کمبود ویتامین باشند.
به عنوان مثال، کمبود ویتامین B6 نه تنها می تواند منجر به افسردگی شود، بلکه منجر به درماتیت، زبان متورم، میگرن، و درده چای مزمن می شود؛ کمبود ویتامین B 12 همراه با کم خونی، تحریک پذیری، خستگی، تنگی نفس و فشار خون بالا است.
کمبود ویتامین D چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟
گیرنده های ویتامین D در مغز ثابت می کنند که این ویتامین خاص بر سلامت روان تاثیر می گذارد. چنانچه در این بخش از سلامت نمناک می خوانید باور بر این است که نفوذ در مغز را تحت تاثیر قرار می دهد که در هر چیزی از حالت روحی گرفته تا رفتارهای اجتماعی نقش ایفا می کند.
در حالی که هنوز مطالعات بر سر تعیین دقیق چگونگی تاثیر ویتامین D بر مسائل مربوط به سلامت روانی خاص انجام شده است، تعداد کمی وجود دارد که در حال حاضر مستندسازی شده اند.
کمبود ویتامین B12:
تغییرات فرم ذهنی:
تقریباً همیشه اشتباه تشخیص داده می شود . تغییرات ذهنی ناشی از ویتامین B 12 احتمالاً یکی از ویرانگرترین عواملی هستند که امروزه به طور کامل نادیده گرفته می شوند و به دلیل ادعاهای حرفه پزشکی، این تغییرات ذهنی بسیار گسترده تر از آن چیزی است که هر فرد تصور می کند.
ویتامین B 12، یک ماده مغذی ضروری است که برای سلامتی بسیار زیاد به آن نیاز دارید. اما چون شما می توانید مقادیر زیادی از ویتامین B 12 را در کبد خود ذخیره کنید، اغلب بعد از دریافت ناکافی ۳ تا ۵ سال طول می کشد تا علائم کمبودش را نشان دهید.
یعنی، اگر جذب در دوران کودکی کافی بوده باشد، در انبارهای کبدی ذخیره می شود.کل گستره تغییرات ذهنی از کمبود ویتامین B کامل ناشی می شود.
افسردگی
افسردگی با کمبود ویتامین b12 در بدن
پارستزیازی ها : بی حسی، خارش و (گاهی) درد که اغلب در اندام های پایینی رخ می دهد و گاهی به عنوان بیماری عروقی محیطی (PVD) یا نوروپاتی محیطی شناخته می شود.
آتاکسیا : سختی در راه رفتن.
دمانس : مراحل اولیه مشکلی که آن را “بیماری آلزایمر” می نامند. این زمانی است که افراد (معمولا مسن) فراموش کار می شوند و گاهی رفتارهای عجیب و غریبی می کنند مانند سرگردان شدن.
روانپریشی : می تواند بسیاری از جنبه های اختلالات روانی را در بر داشته باشد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب دچار اختلال روانپریشی” هستند و بسیاری دیگر دچار توهم، شنیدن صداها و غیره هستند.
غذاهای سرخ کردنی خطر مرگ را در زنان افزایش می دهد
نتایج یک مطالعه نشان میدهد که مصرف غذاهای سرخکردنی خطر مرگ را در زنان افزایش میدهد.
متخصصان علوم تغذیه و سلامت در بررسی جدید خود به زنان بالای ۵۰ سال که به طور مرتب از غذاهای سرخکردنی مصرف میکنند هشدار دادند که این خوراکیها خطر مرگ را در آنان افزایش میدهند.
آنها در مطالعات بسیاری بر این نکته تاکید کردهاند که مصرف غذاهای سرخکردنی بر سلامت سیستم قلب و عروق تأثیر گذاشته و خطر دیابت نوع ۲ را افزایش میدهد.
در این بررسی متخصصان آمریکایی به مطالعه روی تعدادی زن بالای ۵۰ سال پرداخته و دریافتند که افراط در مصرف غذاهای سرخکردنی میتواند خطر مرگ ناشی از عوامل مختلف را افزایش دهد.
متخصصان به بررسی اطلاعات ۱۰۶ هزار و ۹۶۶ زن ۵۰ تا ۷۹ ساله در فاصله سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ پرداختند و تا سال ۲۰۱۷ به اطلاعات تکمیلی آنان دسترسی داشتند. در مدت زمان انجام مطالعه ۳۱ هزار و ۵۸۸ نفر از این زنان فوت کردند. از میان فوتیها ۹۳۲۰ نفر به دلیل مشکلات قلبی و ۸۳۵۸ نفر بر اثر پیامدهای ناشی از سرطان جان خود را از دست دادهاند. همچنین ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر بر اثر عوامل دیگر فوت کردهاند.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، ارزیابیهای محققان نشان داد بین مصرف مرتب غذاهای سرخکردنی و افزایش خطر مرگ و میر بر اثر عوامل مختلف رابطهای وجود دارد. هرچند خطر مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی بیشتر بوده است. همچنین متخصصان با در نظر گرفتن فاکتورهایی همچون سبک زندگی، کیفیت رژیم غذایی، میزان درآمد و سطح تحصیلات دریافتند خطر مرگ در افرادی که حداقل یکبار در روز از غذاهای سرخکردنی مصرف میکنند در مقایسه با زنانی که از این نوع غذاها مصرف نمیکنند هشت درصد بیشتر است.ایسنا
روش ها ی طبیعی درمان سر درد
نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند سردرد شما را تسکین دهد. چای گیاهی هم در تسکین سردرد بسیار موثر است. انواع چای مانند نعناع و بابونه از مواردی است که در تسکین سردرد موثر است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، چند حرکت ورزشی مثل آهسته دویدن، پیاده روی تند، شنا و غیره می تواند گردش خون را تقویت و در غلبه بر سردرد تاثیرگذار باشد.
استفاده از کمپرس سرد نیز بسیار مفید است. یک تکه پارچه نرم را با آب سرد مرطوب و آن را بر روی پیشانی خود بگذارید این راهی برای تسکین درد است.
خنده درمانی هم می تواند در از بین رفتن سردرد موثر باشد. تماشای فیلم کمدی و خواندن کتاب های طنز نیز بسیار مفید است.
استراحت و خواب کافی هم در این موارد بسیار موثر است. متخصصان به افرادی که دچار سردرد می شوند توصیه به داشتن خواب کافی می کنند که می تواند در کاهش استرس هم مفید باشد.
همچنین علاوه بر موارد فوق سعی کنید از غذاهایی که منیزیم و کلسیم بالا دارند استفاده کنید که این دو مواد معدنی در کاهش علائم و نشانه های تنش و استرس مرتبط با سردرد مفید هستند. مواد غذایی مانند کلم بروکلی، لوبیا، شیر سویا، آجیل، اسفناج و غیره سرشار از منیزیم هستند.
چاقی چیست؟
چاقی یک بیماری مزمن است که اضافه وزن غیر طبیعی بدن تعریف میشود که اثرات بسیار مخربی بر روی انسان دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، به کسی چاق گفته میشود که شاخص توده بدن او از عدد۳۰ بالاتر باشد. و به فردی دارای اضافه وزن میگویند که شاخص توده بدن او از ۲۵ تا ۳۰ باشد.
خود چاقی بیماری کشندهای نیست اما با بسیاری از بیماریها چه مستقیم و چه غیرمستقیم ارتباط دارد مانند افزایش فشار خون، آترواسکلروز (سختشدن جدار رگها)، بیماریهای کبدی و صفراوی بیشتر سنگ کیسة صفرا، آرتروز ، اختلالات تنفسی، واریس، نازایی، مسمومیت حاملگی، پرمویی زنان، چربی بالای خون و از همه مهمتر احساس محرومیت اجتماعی و حقارت.
برخی از علل چاقی:
۱- فشارهای درونی، استرسها و افسردگیها
۲- اختلال تغذیهای مانند دریافت زیاد انرژی و کمی فعالیت
۳- مصرف بعضی داروها مثل داروهای ضد بارداری، ضدافسردگی و ضداضطراب و کورتونها
۴- عوامل ژنتیکی ، ۳۰% علت چاقیها را شامل میشود.
از تمامی این عوامل اختلال تغذیهای و یا اگر بهتر گفته شود عادات بد غذایی از همه مهمتر است، بطوریکه اگر شخصی علاوه بر نیاز روزانهاش هر روز یک نان سوخاری (که بسیار کالری کمی دارد) اضافه بخورد، بعد از ۲۰ سال پانزده کیلوگرم اضافهوزن پیدا خواهد کرد. ذخيره اصلى انرژى بدن، چربى است. اگر انرژى دريافتى بيش از انرژى اى باشد كه به مصرف مىرسد، افزايش بافت چربى، گريزناپذير خواهد بود. بنابراين بر وزن بدن افزوده مىشود.
پیشگیری از چاقی :
۱- افزایش میزان تحرک و داشتن فعاليت فیزیکی منظم
۲- با افزایش سن به دلیل کاهش سوخت و ساز چربی های چاقی اتفاق می افتد بنابراین افراد باید در همه سنین ورزش کنند مخصوصا در سنین میانسالی داشتن یک برنامه ورزشی منظم به تناسب اندام و پیشگیری از چاق شدن کمک می کند
۳- داشتن عادات خوب غذایی از جمله آرام غذا خوردن و خوب جویدن غذا از عواملی است که در پیشگیری از چاقی موثر است
۴- استفاده از رژیم های غذای که از نظر میوه جات و سبزی جات تازه غنی هستند و همچنین نرمش های مکرر نه تنها از بروز چاقی جلوگیری می کنند، بلکه از ابتلا به بیماری هایی نظیر سرطان و بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری می کنند.
۵- پرهیز از خوردن غذاهاى چرب و پر نمک و غذاهای حاضرى و نوشابه های گاز دار
۶- حفظ آرامش و پیشگیری از تنش های روانی می تواند در کنترل وزن موثر باشد بسيارى از مردم در پاسخ به عواطف منفى مانند ملال، اندوه يا خشم، شروع به خوردن مى كنند
۷- کم کردن مصرف مواد غذایی نشاسته ای ، موادی مانند برنج، آرد برنج و غذاهایی که از آن تهیه می شود، ذرت، غلات بو داده، ماکارونی، باقلا، سیب زمینی، عدس، نخود، لپه، لوبیا، بیسکویت و کیک.
نکات مهم در کنترل وزن
۱- چاقی یک بیماری مزمن است و مثل هر بیماری مزمن دیگری نیاز به زمان دارد.
۲- هرگز در درمان چاقی خود از دارو استفاده نکنید، چرا که دارو دارای عوارضی میباشند.
۳- در درمان چاقی خود هیچگاه عجله نداشته باشید، یادتان باشد که رژیم غذایی با کاهش وزن تدریجی علاوه بر اینکه قابل تحملتر است، عوارضی نداشته، تقریباً غیر قابل بازگشت میباشد.
۴ – مصرف داروهای ضد اشتها برای کوتاه مدت با نظر پزشک مشکل چندانی ندارد . اما این نوع داروها کمک به تغییر عادت غذایی نمی کند و داشتن عادات غذایی خوب برای داشتن وزن مناسب بسیار حائز اهمیت است .
چند توصیه برای تغییر عادت غذایی غلط :
۱٫ روزانه ٨-۶ لیوان آب بنوشید.
۲٫ دربین غذا از نوشیدن آب بپرهیزید.
۳٫ قبل ازصرف غذا سالاد میل کنید و از صرف نمک اضافه در غذا خودداری کنید.
۴٫ سعی کنید وعده های اصلی غذا ( صبحانه – نهار – شام ) حذف نگردد، زیرا در اینصورت ناچار به ریزه خواری خواهید شد.
۵٫ مصرف چای کمرنگ ولی بدون قند وشکر ، ٢ساعت بعد از غذا مانعی ندارد.
۶٫ برای صرف غذا ازبشقاب های کوچک استفاده کنید.
۷٫ صرف غذا باید در کمال آرامش و صورت گیرد و از عجله خود داری کنید .
۸٫ درحالت های اضطراب و استرس غذا نخورید.
۹٫ وقت خود را بجای ریزه خواری با فعالیت پر کنید
درمان چاقی :
درمانهاي چاقي به چهار دستة دارويي، استفاده از وسايل و شيوههاي مخصوص مانند سونا و ماساژ درمانی ، جراحي و رژيمدرماني تقسيم ميشوند.
پژوهشگران هشدار دادند : ” چربي شكمي ، خطر مرگ و مير زودهنگام را افزايش ميدهد.”
پژوهشگران در آمريكا هشدار دادند كه چربي شكمي، خطر مرگ و مير زودهنگام را افزايش ميدهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، اين متخصصان اعلام كردند؛ زناني كه دور كمر آنها وزن اضافي دارد بيشتر با خطر ابتلا به سرطانهاي مرگبار و بيماريهاي قلبي كشنده مواجه هستند.
در اين تحقيق كه در دانشگاه هاروارد و انستيتو ملي بهداشت آمريكا صورت گرفته اطلاعات بدست آمده از بيش از ۴۴ هزار زن مورد بررسي قرار گرفته است.
اين اطلاعات شامل سابقه پزشكي و نحوه زندگي اين زنان طي يك دوره ۱۶ ساله بوده است.
در طول اين دوره، ۳ هزار و۵۰۷ نفر از اين زنان جان سپردند و هزار و ۷۴۸ نفر به سرطان و ۷۵۱ نفر به بيماري قلبي مبتلا شدند.
اين پژوهشگران دريافتند؛ زناني كه اندازه دور كمر آنها ۳۵ اينچ يا بيشتر است در مقايسه با زناني كه اندازه دور كمر آنها كمتر از ۲۸ اينچ است دو برابر بيشتر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي و سرطان هستند.
نتايج اين پژوهش در مجله سيركيوليشن به چاپ رسيده است.
واکسن های تقلبی هپاتیت موجب مرگ ۱۱ نوزاد چینی شده است
پس از رسوایی شیرخشک های تقلبی و آلوده که موجب مرگ شش کودک و سنگ کلیه در ۲۹۰ هزار کودک شده بود، اکنون تولید واکسن های تقلبی و غیر استاندارد هپاتیت بی در چین به یک معضل اجتماعی و پزشکی تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، این رسوایی از آنجا جدی شد که واکسن هپاتیت تولیدی یکی از مراکز پزشکی این کشور باعث مرگ ۱۱ نوزاد شده است.
مرگ نوزادانی که برخی از آنان چهار ماه بیشتر عمر نداشتند سر و صدای زیادی در رسانه های محلی ایجاد کرده است.
از سوی دیگر اکنون اداره نظارت برتولید محصولات و فرآورده های پزشکی می گوید که اکثر شرکت های بزرگ دارو سازی از شهر پکن در شمال چین گرفته تا شهرهای جنوبی قادر به تولید واکسن هایی که با مقررات و استانداردهای جدید همخوانی داشته باشد، نیستند.
به این شرکت ها اعلام شده واکسن های جدید هپاتیت بی آنها قابلیت استفاده ندارد و از اولین روز سال میلادی ۲۰۱۴ دیگر حق تولید آن را ندارند.
با این وصف بسیاری از واکسن های تولید شده آنها تا قبل از این تاریخ قابل مصرف خواهد بود.
شرکت های مذکور که تعداد آنها کم نیست باید در ماه های آتی بار دیگر تولیدات خود را با کیفیت بالاتری دراختیار مراکز ذی ربط قرار دهند تا اگر مطابق استاندارد بود وارد بازار شود.
علل و علائم کیست کلیه
کیست ساده کلیه، یک کیسه گرد و صاف با پوستی نازک یا یک کیسه شبیه به جیب پیراهن و با سر بسته است که با مایع پر شده است. کیست کلیه ممکن است به صورت تکی و یا چند تایی در کلیه ها شکل بگیرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، کیست ساده، شایع ترین نوع کیست در کلیه ها می باشد. این بیماری با بیماری کلیه پلی کیستیک متفاوت است. کلیه پلی کیستیک یک بیماری پیشرونده و خطرناک است که به از دست دادن کلیه ها منجر می شود. کیست ساده کلیه اغلب باعث ایجاد مشکل حادی نمی شود.
علل کیست کلیه ساده چه چیزهایی هستند؟
علت بروز کیست ساده کلیه ها هنوز به درستی کشف نشده است اما به نظر نمی رسد که یک بیماری ارثی باشد. این بیماری در مردان شایع تر است. سن نیز یکی از عوامل اصلی موثر در بروز کیست کلیه است. تقریبا نیمی از افراد بالای ۵۰ سال یک یا چند کیست ساده کلیه دارند. اندازه ی این کیست ها با افزایش سن بزرگتر می شود به گونه ای که بعد از ۱۰ سال ممکن است دو برابر شوند.
علائم کیست ساده کلیه چیست؟
کیست ساده کلیه معمولا علائم خاصی ندارد. در اکثر موارد، پزشک در حین انجام یک سونوگرافی و یا توموگرافی کامپیوتری که به منظور تشخیص بیماری دیگری انجام می شود، کیست ساده کلیه ها را تشخیص می دهد. با این حال کیست های ساده کلیه ممکن است علائمی از جمله موارد زیر داشته باشند:
• اگر این عارضه ها بزرگ شوند و به سایر اعضای بدن فشار وارد آورند می توانند منجر به احساس درد در پهلو ها، پشت و یا بالای شکم شوند.
• خونریزی
• ایجاد عفونت و بروز علائم ناشی از عفونت مانند تب و لرز
• مختل کردن عملکرد کلیه ها (نادر است)
کیست ساده کلیه با فشار خون بالا همراه است اما هنوز رابطه بین این دو بیماری معلوم نیست.
درمان کیست ساده کلیه چگونه است؟
اگر کیست کلیه شما علائم یا عوارض خاصی را ایجاد نمی کند نیازی نیست که به فکر درمان باشید. البته حتما به پزشک مراجعه کنید تا پزشک تائید کند که کیست ساده کلیه شما هیچ مشکلی را ایجاد نمی کند. با این حال در مواردی نادر که کیست شما باعث بروز علائم یا عوارض می شود، شما ملزم هستید برای درمان کیست کلیه های خود اقدام کنید.
درمان کیست ساده کلیه ممکن است شامل مراحل زیر باشد:
پزشک با استفاده از یک سوزن بلند و از طریق پوست و با کمک دستگاه سونوگرافی وارد کلیه ها شده و کیست را سوراخ می کند.
پزشک کیست را تخلیه می کند و ممکن است داخل آن را با محلولی که حاوی الکل است پر کند. این کار باعث می شود که بافت سخت شده و شانس عود کردن آن پایین بیاید.
در برخی موارد کیست دوباره عود کرده و با مایع پر می شود. در چنین مواردی ممکن است پزشک به انجام یک عمل جراحی سنگین تر که مستلزم بیهوشی عمومی و ایجاد یک برش بزرگتر است مجبور شود. در این عمل، پزشک به کمک لاپاراسکوپ و سایر تجهیزات پزشکی مایع داخل کیست را تخلیه کرده و دیواره ی آن را حذف می کند و یا می سوزاند. این کار از شکل گیری مجدد آن پیشگیری می کند.
در این عمل ممکن است لازم باشد که شما برای یک یا دو روز در بیمارستان بستری شوید.
راز لاغر ماندن، سوخت و ساز مناسب مواد غذایی در بدن است
چاقی نه تنها عوارض جبران ناپذیری برای سلامتی به همراه دارد . بلکه موجب کاهش اعتماد به نفس نیز می گردد . پژوهشگران علوم پزشکی می گویند برای لاغر شدن لزومی به روزه های طولانی نیست و بهترین راه تنظیم “متابولیسم” یا “سوخت و ساز” بدن است .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، متابولیسم به بیان ساده به معنی مقدار غذایی است که پس از خوردن در بدن می سوزد و انرژی آزاد می کند. “سوخت و ساز” بدن در بعضی افراد بطور ژنتیکی بالاست (این افراد هر چقدر هم غذا بخورند، چاق نمی شوند) و در بعضی پایین است (این افراد با خوردن کمترین غذا چاق شده و به آسانی لاغر نمی شوند) و در بعضی افراد معمولی است.
البته بدون توجه به نوع متابولیسم بدن شما چند روش متفاوت و جالب و البته آسان برای افزایش سطح متابولیسم و تسریع سوخت و ساز مواد غذایی در بدن وجود دارد که در ادامه ارائه می شود :
● آناناس بخورید:
این میوه حاوی نوعی ترکیب آنزیمی است که مستقیما روی دستگاه هاضمه تاثیر می گذارد و به جذب ریزمغذی ها کمک می کند. این ترکیب موسوم به «بروملاین» اغلب برای درمان اختلالات معده ای و روده ای تجویز می شود. بروملاین موجود در آناناس به سلول های غده لوزالمعده کمک می کند که مواد غذایی را تجزیه کنند و این امر به تسریع سوخت و ساز غذاها در بدن کمک می کند.
● ادویه مصرف کنید:
غذاهای تند، فلفلی نیز سرعت سوخت و ساز مواد غذایی در بدن را افزایش می دهند. مطالعات نشان می دهد ماده ای موسوم به «کاپسایسین» که در اثر مصرف غذاهای ادویه دار و تند در بدن تولید می شود، لایه های چربی را اکسیده می کند. غذاهای ادویه دار ضربان قلب را بالا برده و انرژی بدن را افزایش می دهند و در عین حال باعث هضم مواد غذایی می شوند که نتیجه آن سوختن کالری بیشتر است.
● چای سبز بنوشید.:
آزمایشات نشان می دهد ترکیباتی موسوم به کاتچین ها که در چای سبز یافت می شوند می توانند متابولیسم و سوخت و ساز بدن را تقویت کرده و در نتیجه شاخص توده بدنی را که شاخص نشان دهنده چاقی و اضافه وزن است، کاهش دهد. چای سبز هم چنین به کاهش سطح کلسترول بد کمک می کند.
● دوش آب سرد بگیرید:
شاید بسیاری از شما تاکنون از تاثیر دوش گرفتن با آب سرد برای کاهش وزن اطلاع نداشته اید. پس خوب است بدانید که با گرفتن دوش آب سرد می توانید به راحتی چندین کیلو وزن خود را کاهش دهید. وقتی آب سرد روی بدنتان می ریزد، شروع به لرزیدن می کنید و عضلات شما منقبض می شود که حاصل این تغییرات فیزیکی افزایش سوخت و ساز بدن است.
از آنجا که زیر دوش آب سرد بدن تلاش می کند تا دمای طبیعی خود را تنظیم کنید و گرم بماند، سیستم دفاعی فعال می شود و در واکنش تعداد بیشتری گلبول سفید رها می کند.
این تکنیک در عین حال روی سیستم لنفاوی نیز تاثیر می گذارد و مایع لنفاوی را در سراسر بدن به جریان وا می دارد. بعلاوه گرفتن دوش آب سرد برای بهبود گردش خون نیز موثر است.
متخصصان می گویند ۱۰۰ بار خندیدن از ته قلب به اندازه ۱۰ دقیقه ورزش «پارو زدن ثابت» و یا ۱۵ «دقیقه دوچرخه سواری ثابت» انرژی بدن را مصرف می کند.
● تا می توانید از ته دل بخندید :
خندیدن موجب کاهش هورمون های استرس می شود و در نتیجه به سوخت و ساز بهتر مواد غذایی در بدن کمک می کند. همچنین خنده تاثیر شگفت انگیزی در تقویت سیستم دفاعی بدن دارد.
خوردن گوشت تا ۶۰۰ گرم در هفته مفید، و بیش از این مقدار خطرناک است
گوشت یکی از مواد غذاییست که در جهان با نامها و در اشکال گوناگون به عنوان صبحانه، ناهار و شام خورده میشود. مصرف بیش از حد این مادهی غذایی نه تنها سرطانزا، بلکه برای محیط زیست هم زیانآور است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، بدن انسان، به گوشت نیاز دارد. آهن و انواع ویتامینهای”B” که در گوشت وجود دارد، برای خونسازی، تکامل اعضا و آرامش اعصاب بسیار مفید است.
کارشناسان غذایی خوردن گوشت را به میزان ۳۰۰ تا ۶۰۰ گرم در هفته توصیه میکنند. بیش از این مقدار، سبب عوارض منفی گوناگون میشود که خطرناکترین آنها، سرطان رودهی بزرگ و کوچک است.
علاقه فزاینده به خوردن گوشت
مصرف گوشت در ۵۰ سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. بر اساس یک گزارشبینالمللی، انسانها در سراسر جهان سالانه ۲۸۳ میلیون تن گوشت مصرف میکنند. این میزان در مقایسه با ۵۰ سال پیش ۴ برابر شده است.
بر اساس آمار این گزارش، مردان بیش از زنان علاقه به خوردن گوشت دارند. در آلمان، مردان بهطور متوسط در هفته ۲,۱ کیلوگرم و زنان نیمی از این مقدار گوشت مصرف میکنند.
زیانهای گوشت و محیط زیست
پرورش حیوانات که گوشت آنها به مصرف تغذیهی انسان میرسد، خالی از ایراد نیست و موانع بسیاری در راه حفظ محیط زیست ایجاد میکند. بیش از هرچیز، تامین خوراک حیوانی برای این جانوران، با دشواریهای زیادی همراه است.
از آنجا که زمین قابل کشت در سراسر جهان محدود است، شرکتهایی که در بخش تولید خوراک حیوانی سرمایهگزاری میکنند، برای کشت این نوع گیاهان با کمبود زمین روبرو میشوند. بیش از ۳۰ در صد زمینهای زیرکشت جهان برای تولید مواد خوراکی حیوانی بکار گرفته میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند که زمین قابل کشت در جهان اصولا باید برای بهرهبرداری در جهت محصولات غذایی مورد نیاز انسان استفاده شود و نه تولید خوراک حیوانی.
آب، مایع حیاتی
در روند تولید گوشت، مصرف آب به عنوان عاملی تعیینکننده نیز بحثبرانگیز است. برای تولید یک کیلو گوشت، تا ۴۰ هزار لیتر آب مصرف میشود.
هواداران محیط زیست معتقدند با توجه به این که در حال حاضر بیش از ۷۸۳ میلیون انسان از نعمت داشتن آب پاکیزه محرومند، اختصاص ۴۰ هزار لیتر آب برای تولید یک کیلو گوشت، عادلانه نیست.
تولید گوشت در دگرگونیهای جوی نیز بیتاثیر نیست. بر اساس آمار سازمان ملل، نگهداری و پرورش حیوانات در مکانهای سرپوشیده ۱۸ درصد تولید گازهای گلخانهای جهان را که بر گرمایش زمین میافزاید، سبب میشود.
پیشنهاد روز “فقط غذای گیاهی”
از اینرو هواداران محیط زیست در آلمان، و با توجه به پیامدهای منفی تولید و مصرف گوشت برای انسان و محیط زیست، توصیه میکنند که یک روز در هفته در مدارس، دانشگاهها و ناهارخوریهای ادارات دولتی، روز “فقط غذاهای گیاهی” اعلام شود و در آن روز تنها غذاهای طبیعی بدون گوشت در اختیار دانشآموزان، دانشجویان و کارمندان قرار گیرد تا “آنها هم بتوانند تجربه کنند که نخوردن گوشت هم لذت دارد”.
توماس فوگلزنگ، مدیر “اتحادیهی صنعت گوشت آلمان”، با پیاده کردن این طرح به دلیل آن که یک “شیوهی تربیتی اجباری” است، مخالفت میکند.
سردرد های شدید و ناگهانی ممکن است نشانه بروز بیماری خطرناک باشد
سردرد های شدید و ناگهانی ممکن است نشانه بروز برخی بیماری های خطرناک همچون آنوریسم باشد و باید جدی گرفته شود. وجود آنوریسم در یک سرخرگ مغزی باعث سردرد (بیشتر ضربان دار) ، ضعف، فلج یا کرختی، درد پشت چشم، تغییر بینایی یا نابینایی نسبی، و مساوی نبودن اندازه مردمکها میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، پزشکان معتقدند آنوریسم با سردردهای مزمنی همچون میگرن تفاوت دارد زیرا میگرن سردردی است که همواره به سراغ شخص می آید و نشانه هایی نیز دارد برای نمونه برخی از زنان در دوران قاعدگی به این سردرد مبتلا می شوند یا عواملی خاص باعث ایجاد این سردرد می شود ولی آنوریسم مغزی مساله ای متفاوت و پاره شدگی رگ های مغزی به علت ضعف در دیواره های سرخرگی است.
آنوریسم معمولا بدون علامت است و فرد از آن آگاهی ندارد ولی در صورتی که سردردهایی گاه به گاه به سراغ فرد می آید یا فرد در سخن گفتن دشواری هایی دارد بهتر است به پزشک مراجعه و پیش از پارگی شدید در سرخ رگ های مغزی، این مساله را شناسایی کند.
البته همه سردرد ها را در صورتی که بدون توضیح و توجیه باشند نباید نگران کننده دانست.
آنورسیم سالانه در آمریکا باعث مرگ ۲۵ هزار نفر می شود و گفته می شود حدود ۶ میلیون آمریکایی به این عارضه دچار هستند که معمولا کوچک و تهدید کننده نیستند ولی در صورتی که این پارگی از یک چهارم یک اینچ کمتر باشد در ۵۰ درصد از موارد باعث مرگ ناگهانی فرد می شود و در صورتی که فرد از این عارضه جان به در برد، همواره با عوارض ناشی از آن دست به گریبان خواهد بود.
آنوریسم عبارت از بزرگ شدن یا بیرونزدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره آن است؛ این بیماری اغلب پس از حمله قلبی روی میدهد و معمولاً در آئورت (سرخرگ بزرگی که از قلب منشاء گرفته و در سینه و شکم به سمت پایین حرکت میکند) یا سرخرگهایی که مغز، پاها، یا دیواره قلب را تغذیه میکنند ، ایجاد میشود.
وجود آنوریسم در یک سرخرگ مغزی باعث سردرد ( بیشتر ضربان دار) ، ضعف، فلج یا کرختی، درد پشت چشم، تغییر بینایی یا نابینایی نسبی، و مساوی نبودن اندازه مردمکها میشود.
پاره شدن آنوریسم علایم بسته به مکان آنوریسم عبارتند از: سردرد شدید، درد شدید و تند و تیز در قفسه صدری، شکم یا پا، از دست دادن هوشیاری است.
واقعا میان دروغ گفتن و بینی ” رابطه پینوکیویی ” وجود دارد
پژوهشگران علوم پزشکی می گویند دروغ گفتن معمولا نوعی اضطراب و استرس در فرد ایجاد میكند در این میان اگر چه بسیاری از افراد دروغگو سعی میكنند در زمان دروغ گفتن استرس و اضطراب خود را مخفی كنند. اما برخی تغییرات فیزیولوژیكی در رفتارشان ایجاد میشود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، اولین نشانه این است كه فرد دروغگو دچار اضطراب میشود و مدام عرق میكند. همچنین در زمان دروغ گفتن صدای فرد عوض میشود. در واقع از آنجا كه مغز صدای ما را كنترل میكند، در زمان دروغ گفتن ترس از لو رفتن باعث تغییر شكل صدا میشود.
جالب است که متخصصان دانشگاه گرانادا در یک مطالعه جدید ادعا کرده اند که افزایش اضطراب پس از دروغ گفتن باعث افزایش دمای نوک بینی می شود.
این متخصصان می گویند با استفاده از دوربین های تصویربرداری حرارتی از طریق بررسی چند داوطلب، موفق به کشف این پدیده شده اند.
این متخصصان پدیده تازه کشف شده را “تاثیر پینوکیوی” نامیده اند.
این متخصصان در تصاویر حاصل از دوربین های حرارتی مشاهده کرده اند که تغییرات خلقی موجب افزایش یا کاهش دمای نوک بینی و نیز عضلات اطراف گوشه داخلی چشم ها می شود.
همچنین در بررسیها و اسكنهای مغزی بسیاری از افراد مشخص شده است مغز افراد دروغگو بسیار متفاوت از افراد راستگو عمل میكند. دستگاههای دروغ سنجی كه سالهای سال مورد استفاده قرار میگرفت با در نظر گرفتن حالات روحی و روانی فرد متهم مانند عرق كردن، بالا رفتن ضربان قلب، لرزش صدا و دستها و… عمل میكردند. البته بهطور كلی این دستگاهها قابل اعتماد نبودند و نمیشد به نتایج آن استناد كرد.
در سالهای اخیر با روی كار آمدن دستگاههای MRI و بررسی امواج مغزی افراد مختلف، محققان امیدوارند بتوانند وجود چنین دستگاههایی حتی در دادگاهها و شناسایی متهمان واقعی از بیگناهان استفاده كنند.
به گفته محققان نقاط برجسته و ویژهای در مغز وجود دارند كه مختص دروغ گفتن و راستگویی است و اندازه این نقاط توسط MRI قابل اندازهگیری هستند.